Verlengde Middenraai Nieuw-Balinge eind augustus twee weken gestremd

Verlengde Middenraai Nieuw-Balinge eind augustus twee weken gestremd

NIEUW BALINGE - Loon- en Verhuurbedrijf Fuhler uit Emmen voert vanaf 22 augustus tot 9 september werkzaamheden uit voor het project ‘Gebiedsinrichting Verlengde Middenraai’. Het natuurgebied ten noorden van Nieuw-Balinge tussen het Mantingerzand en Boswachterij Gees. De werkzaamheden kunnen zorgen voor verkeershinder.

Faunatunnels
In het project wordt een ecologische verbinding gemaakt op de plek waar weg de Verlengde Middenraai het natuurgebied kruist. Op deze plaats wordt direct na de bouwvak, vanaf 22 augustus, een grote betonnen duiker in het kanaal aangebracht en worden twee verkeersdrempels met faunatunnels aangelegd.

Tijdelijk gestremd
Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de Verlengde Middenraai tussen nummers 24 en 21 tijdelijk gestremd voor al het verkeer en wordt het verkeer omgeleid. Fietsers via de Mantingerdijk – Stienkamp – Koolveen – Haarweg.

Het landbouwverkeer gaat via de Mantingerdijk – Steendervalsweg – Koolveen – Haarweg. Het overig verkeer via de Mantingerdijk – Steendervalsweg – N374/Hoogeveensweweg – Haarweg.  De woningen zijn tijdens de omleiding altijd via een kant bereikbaar.

 

Omleiding Nieuw Balinge