Vierhonderd triathleten starten na drie jaar bij RUNFORESTRUN Cross Triathlon Gasselterveld Martin Knegt

Vierhonderd triathleten starten na drie jaar bij RUNFORESTRUN Cross Triathlon Gasselterveld

GASSELTE - Op zondag 3 juli vindt op en rondom het Gasselterveld de vierde editie van de RUNFORESTRUN Cross Triathlon plaats. Het evenement wordt op en rondom het Gasselterveld georganiseerd en is nagenoeg uitverkocht. Vijf procent van de deelnemers is afkomstig uit België.

Alle solo onderdelen van dit spectaculair evenement zijn uitverkocht, er zijn nog enkele estafette tickets te koop. De vierhonderd deelnemers zwemmen 1500, 1000 of 500 meter. Vervolgens fietsen zij drie, twee of één rondes van 15 kilometer over het noordelijk deel van de MTB route Gieten. En sluiten het geheel af met drie, twee of één zware rondes van 5 kilometer rondom het Gasselterveld, de recreatieplas bij Gasselte. 

Door de corona maatregelen werden de edities in 2020 en 2021 geannuleerd. "De cross triathlon in 2020 was één van de eerste van vijftien evenementen die door ons geannuleerd moesten worden. Gaandeweg het verloop van corona groeide de kennis over corona maar desondanks kregen dit soort kleinschalige buitensport evenementen nog steeds geen vergunning van de overheid. Laten we hopen dat men onderhand hiervan geleerd heeft. Ik ga daar niet bij voorbaat vanuit" aldus organisator Winfried Bats van het evenementenbureau uit Gasselternijveen 

Vanwege het zwemonderdeel zijn er aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen. De zwemmers worden beveiligd door duikteams van VG Diving uit Wildervank en kajakkers van kanovereniging de Futen Zuidlaardermeer. Het Rode Kruis afdeling Gieten biedt waar nodig medisch support. Deze deelnemers zijn getraind en zwemmen overwegend en afhankelijk van de temperatuur van het water in wetsuits. Deze bepalingen zijn eveneens noodzakelijk voor het verkrijgen van een vergunning voor dit evenement.

Aan het evenement werken ruim zestig mensen mee. Bats: "We merken dat het sinds corona niet alleen lastiger wordt evenementen vol te krijgen, ook vrijwilligers en veiligheidspersoneel worden schaarser. Gelukkig hebben de RUNFORESTRUN events nog een trouwe groep hardwerkende vrijwilligers waar ik heel tevreden over en trots op ben. Je hoort dat veel evenementen niet meer georganiseerd kunnen worden vanwege het ontbreken van deze goede krachten. De personeelskrapte werkt ook door in vrijetijdsbeleving en vrijwilligerswerk. We zijn zuinig op en heel blij met deze mensen".     

Inmiddels is er rondom het Gasselterveld ook veel veranderd. Inmiddels is het betaald parkeren ingevoerd maar de vooraf geregistreerde deelnemers aan het evenement worden toegelaten op de nabijgelegen Camping de Lente van Drenthe. Hierdoor bezetten de meeste deelnemers geen parkeerplekken van het Gasselterveld als het zwemweer is op 3 juli.  

De start is op zondag 3 juli om 10.00, 12.00 en 14.00 uur.  Meer informatie is te vinden op runforestrun.nl/cross-triathlon