Mogelijk eerste cycloon ooit in Nederland volgende week

Mogelijk eerste cycloon ooit in Nederland volgende week

DRENTHE - Het is de afgelopen maanden warm tot zeer warm. De zon schijnt veel en het is overal zeer droog.

Aankomende week gaat de temperatuur een stapje terug doen, maar het tempo waarin dat gebeurt is te snel. Als er aan de ene kant warme lucht is en aan de andere kant koude lucht, is er een aanzienlijke kans dat er onweersbuien ontstaan. Wanneer dan ook de zeetemperatuur hoog is, kunnen deze onweersbuien uitgroeien tot zeer zwaar. Zoals de weerkaarten het nu laten zien, is er kans dat er een heuse cycloon gaat ontstaan in Nederland.

Vanaf morgen stijgen de tempraturen weer naar tropische waarden, gevolgd door een afkoeling op donderdag. Deze afkoeling gaat gevaarlijk snel en dus is de kans op een cycloon zeer aanwezig.

Uiteraard is het afwachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Maar na de zeer hoge temperaturen van afgelopen weken, weten we niet meer wat we qua weer mogen verwachten.

We blijven het weer nauwlettend in de gaten houden en mochten er updates komen, dan plaatsen wij dat zo snel mogelijk. Voor nu: geniet nog even van het warme weer, want vanaf donderdag krijgen we dus te maken met regen en temperaturen van onder de 25 graden. Laten we hopen dat de weermodellen het fout hebben en de cycloon niet in Nederland aankomt, want daar is Nederland niet op gebouwd.

www.weerprimeur.nl