OBS De Smeltkroes doet mee met WAUW-project

OBS De Smeltkroes doet mee met WAUW-project

AALDEN - De leerlingen van OBS De Smeltkroes in Aalden hebben afgelopen week meegedaan met het WAUW!-project.

Dit project zorgt ervoor dat ook vluchtelingenkinderen de kans krijgen om mee te doen aan een bijzonder educatief programma. Het is voor kinderen leuk om zingen en te dansen, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen die met hun ouders gevlucht zijn hebben vaak andere dingen aan hun hoofd, terwijl het ook voor hen belangrijk is om zich creatief te ontwikkelen, te bewegen en hun eigen talenten te ontdekken.

En vorige week was het dan voor obs De Smeltkroes zover, maar liefst acht medewerkers van Marthas Education kwamen de school in en namen alle lessen over. Ze gingen van start met het WAUW!-project. Dit is een project van vereniging BNNVARA in samenwerking met Lucia Marthas, waarbij kinderen door middel van dansen, zingen en creativiteit een extra steuntje in de rug krijgen.

Het is een intensief maar zeer leuk programma, waarin kinderen middels performing arts creatief bezig zijn met taalontwikkeling en integratie, vertelt leerkrachtondersteuner Audrey Wanders. Naast het leren van originele nummers zijn de kinderen ook de hele week creatief aan de slag zodat de klassen een mooi decor worden voor de opname van de WAUW! eindfilm. Het is fantastisch om te zien hoe graag alle kinderen mee willen doen met het dansen, het zingen en de creatieve activiteiten. De meeste nummers zijn voor de hele school gelijk, maar elke klas heeft ook een eigen liedje. Als afsluiting zouden we op donderdag 25 november een voorstelling geven voor de ouders en betrokkenen. Helaas kon dit vanwege Corona niet doorgaan, maar gelukkig werd er in alle klassen gefilmd en kunnen we deze met alle ouders gaan delen zodat ze toch mee kunnen genieten van dit fantastische project. Als extra verrassing waren er ineens twee heuse gouden pieten in de school, die voor ieder kind een cadeautje meegenomen hadden.

De kinderen, leerkrachten en medewerkers van het project waren allemaal erg enthousiast: Het was een ontzettend leuke week en de kinderen pikten de dansen en de nummers heel snel op.

Tiplijn