Herfstvakantie met brandweerman Sam en het poppetje van papier in De Tamboer

Herfstvakantie met brandweerman Sam en het poppetje van papier in De Tamboer

HOOGEVEEN - In de herfstvakantie zijn er twee gezellige kindervoorstellingen in Theater De Tamboer.

Woensdagmiddag 20 oktober presenteren De Grote Haay en 2-ater Producties de bijzondere voorstelling 1,2,3,4, Poppetje van Papier.

Vrijdagmiddag 22 oktober komt kinderheld Brandweerman Sam met een nieuw, spannend avontuur naar Hoogeveen. Kaarten voor beide voorstellingen zijn beschikbaar via detamboer.nl.

Mark Haayema schrijft kinderboeken, jeugdtheater en voor televisie. Hij is onder meer bekend van zijn boek Johannes de Parkiet, ontving Zilveren Krekels voor zijn theatervoorstellingen en werkt ook als acteur, poppenspeler en regisseur. Samen met 2-acter Producties brengt Mark het Poppetje van papier tot leven op het toneel. Het Poppetje van Papier werd in het tv-programma Popster geboren uit drie stroken inpakpapier. Drie acteurs vertellen een woordloos verhaal en nemen jonge theaterbezoekers mee in een bijzondere wereld. Papier is nooit meer alleen papier, na deze voorstelling. Papier neemt de bezoekers me naar een wereld die er nog niet was. Een verrassende, creatieve voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.

De grote kinderheld is terug in het theater, want van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg. Samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden uit de Piekepolder beleeft Sam een spiksplinternieuw vlammend avontuur. Spannende verhalen doen de ronde, want ooit heeft een beruchte piraat zijn schatkist op Piekepolder Eiland verstopt. Om deze eeuwenoude dorpslegende te vieren, wordt er een speurtocht georganiseerd. Wie vindt als eerste de felbegeerde schat? Alle piratenteams gaan op pad, alleen de ondeugende Norbert Puk besluit in zijn eentje op schattenjacht te gaan. Als een dichte mist zich om Piekepolder Eiland verspreidt, staat Sam voor een moeilijke uitdaging. Alle hens aan dek voor Brandweerman Sam en zijn vrienden. Een spetterende voorstelling vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties. Brandweerman Sam nodigt alle theaterbezoekers uit om verkleed als brandweerman of bosranger naar De Tamboer te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.

Erik Franssen
Tiplijn