Politie neemt rijbewijs in na forse aanrijding in Smilde
112

Politie neemt rijbewijs in na forse aanrijding in Smilde

SMILDE - Een forse aanrijding heeft vanavond voor veel schade gezorgd in Smilde.

De bestuurder van een auto wilde vanaf het winkelcentrum de N371 op rijden, en kwam hierbij in botsing met een Mercedes die in de richting van Bovensmilde reedt.

Na de botsing schoot de Mercedes nog een stuk rechtdoor, knalde over een vluchtheuvel en kwam via een fietspad en bosjes tot stilstand. Een fietser die op dat moment op het fietspad fietste kon de auto op het laatste moment ontwijken.

De bestuurder van de Mercedes besloot er vandoor te gaan, maar een fietser ging achter hem aan en gaf zijn locatie door aan de politie. Die konden deze man alsnog staande houden en terug brengen naar de ongevalslocatie.

Op basis van getuigenverklaringen is het rijbewijs van de bestuurder van de Mercedes ingenomen. Zij gaven aan dat de man met zeer hoge snelheid over de N371 aan het rijden was, en de man van de Volvo dus onmogelijk schuld kan hebben aan dit ongeval.

Een berger kwam ter plaatse om de autos op te halen. De politie heeft het ongeval op papier gezet. Het O.M zal beslissen hoelang de man zijn rijbewijs kwijt is.

DrentsNieuws
Tiplijn