Man rijdt 77 km/h te hard, krijgt EMG cursus en is rijbewijs kwijt
112

Man rijdt 77 km/h te hard, krijgt EMG cursus en is rijbewijs kwijt

EMMEN/VALTHERMOND - Een beginnend bestuurder uit Eindhoven heeft het gisteravond wel heel bod gemaakt op de wegen rond Emmen en Valthermond.

Agenten waren aan het controleren op de Hondsrugweg toen de man voorbij kwam racen met een snelheid van 101 km/h, waar 50 is toegestaan. Hierop ging de politie achter de man aan.

Blijkbaar ging het volgens de man uit Eindhoven allemaal nog niet hard genoeg, want toen hij eenmaal de bebouwde kom uit ging trapte hij het gaspedaal nog verder in. De politie heeft daarna enkele metingen gedaan die allemaal boven de invorderingsgrens lagen. Uiteindelijk heeft de politie een meting aangehouden van 157 km/h met correctie op de Hondsrugweg waar 80 km/h is toegestaan. Dit is 77 km/h te hard.

Omdat de man met deze snelheden ook nog overige weggebruikers aan het inhalen was, en constant met deze snelheden aan het rijden was, heeft de politie de man ook aangemeld voor een EMG cursus. Deze kost meer dan 1000 euro en moet de man zelf betalen. Ook krijgt hij nog een bekeuring voor de snelheid en is hij minimaal 2 maanden zijn rijbewijs kwijt.

Istock
Tiplijn