Politie deelt elf bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole in Meppel
112

Politie deelt elf bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole in Meppel

MEPPEL - Vrijdagavond heeft de politie een controle met meerdere eenheden, en in samenwerking met team handhaving van de gemeente Meppel, op het industrieterrein Blankenstein gehouden.

Aanleiding van de controle waren de vele meldingen van overlast door personen die deelnemen aan zogenoemde carmeetings. Er wordt regelmatig melding gedaan van geluidsoverlast door slippende en racende autos en daarnaast ontstaan er regelmatig gevaarlijke verkeersituaties. Doel was om in kaart te brengen waar de deelnemers vandaan kwamen en bij overtredingen te verbaliseren. Alle kentekens zijn vastgelegd.

Er werd een bekeuring uitgeschreven voor het geen richting aangeven, twee bekeuringen voor de snelheid, één bekeuring voor gladde banden, één bekeuring voor rijden met handelaarsplaten, één bekeuring voor onnodig geluid, één bekeuring voor een defect remlicht en vier WOK-meldingen in verband met het ontbreken van een geluidsdemper.

Daarnaast zijn er twee waarschuwingen uitgedeeld voor het niet tonen van de identiteitskaart en rijden in het voetgangersgebied. Als afsluiting van de controle hebben alle bestuurders een alcoholblaastest ondergaan. In totaal 29. Geen van de bestuurders had teveel alcohol gedronken.

Politie Meppel
Tiplijn