Jonge meisjes die om kwamen bij ongeval Coevorden waren rond de 8 jaar
112

Jonge meisjes die om kwamen bij ongeval Coevorden waren rond de 8 jaar

COEVORDEN - De twee jonge kinderen die gistermiddag om het leven zijn gekomen bij een ernstig ongeval in Coevorden waren rond de 8 jaar.

Dit laten buurtbewoners weten aan DVHN. Volgens de bewoners waren de meisjes in een sloot aan het spelen en wilden zij de weg oversteken om naar een woning te gaan. De twee meisjes poetsten schoenen in de buurt om daar een extra zakcentje mee te verdienen, toen het gistermiddag gruwelijk mis ging.

De meisjes reden volgens getuigen op een skelter, en staken de weg over toen zij uitgespeeld waren in de sloot. Bij het oversteken zagen zij waarschijnlijk een auto over het hoofd, die volgens getuigen opmerkelijk langzaam over de weg reed. Desondanks kwamen de twee jonge meisjes om het leven.

De slachtoffers zijn beiden rond de acht jaar en komen uit Weijerswold en Schoonebeek. Het zusje van het meisje uit Schoonebeek was ook bij de twee aanwezig, maar zij raakte niet gewond.

Buurtbewoners die het ongeval hebben zien gebeuren zochten vanmorgen steun bij elkaar op de plek van het ongeval. Daar zagen zij ook de passerende autos alweer met veel te hoge snelheid langs de plek van het ongeval raasden. Volgens buurtbewoners is al vaker bij de gemeente aangegeven dat zij een oplossing willen voor de volgens hun gevaarlijke weg.

Persbureau Meter
Tiplijn