Politie en Mobiele Eenheid in Emmen na oproep tot rellen (Video)
112

Politie en Mobiele Eenheid in Emmen na oproep tot rellen (Video)

EMMEN - De politie was met de Mobiele Eenheid vanmiddag in Emmen massaal aanwezig vanwege mogelijke ongeregeldheden.

Op sociale media gingen oproepen rond om rellen te veroorzaken in het centrum van Emmen. De politie wilde dit voor zijn en was in grote getalen aanwezig.

Jongeren die in de buurt van het Raadhuisplein zich bevonden werden door de politie gecontroleerd. Ongeregeldheden bleven vanmiddag uit.

Aanhoudingen
Al eerder heeft de politie minderjarigen opgepakt voor het aankondigen van rellen. Maandag zijn er drie minderjarigen uit Drenthe aangehouden. Zij riepen op social media op tot rellen in Emmen, Assen en Beilen.

De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de jongeren de post op social media hadden gedeeld. ,,De afgelopen dagen zien we dat na invoering van de avondklok op sociale media wordt opgeroepen tot ongeregeldheden, laat de politie weten.

Het drietal had op hun social media accounts de oproep tot rellen meerdere keren gedeeld. Onderzoek van de politie leidde tot hun identiteit en woonplaats. De officier van justitie heeft toestemming gegeven voor de aanhoudingen. Zij zijn vervolgens aangehouden en verhoord.

Yoell Schonewille/Persbureau Meter
Tiplijn