Voetganger overleden door aanrijding met trein bij onbewaakte spoorwegovergang (Video)
112

Voetganger overleden door aanrijding met trein bij onbewaakte spoorwegovergang (Video)

WIJSTER - Vanochtend is bij Wijster een voetganger door een trein aangereden. Dit gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang aan het Looveen.

Het slachtoffer, een vrouw, overleed ter plaatse. Na het ongeval startte de politie een onderzoek. Daaruit bleek dat er geen andere voertuigen bij het ongeval waren betrokken. Er wordt nog altijd onderzoek gedaan hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren.

NABO
Het ongeval gebeurde bij een niet actief beveiligde overweg (NABO). Dat betekent dat deze niet beveiligd is met een Andreaskruis, overwegbomen of bellen. ProRail wil deze overwegen opheffen omdat ze gevaarlijke situaties met zich meebrengen.

Reizigers geëvacueerd
In de trein die bij het ongeval betrokken was zaten ongeveer vijfentwintig reizigers. Zij zijn rond 8:15 uur door incidentenbestrijders van ProRail geëvacueerd. De incidentenbestrijders maakten daarvoor gebruik van een tweede trein, die naast de gestrande trein werd gezet.

Treinverkeer weer op gang
Door de aanrijding waren beide sporen tussen Beilen en Hoogeveen versperd en was er geen treinverkeer mogelijk. Rond 10:00 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Persbureau Meter
Tiplijn