Politie neemt doos met zwaar vuurwerk in beslag
112

Politie neemt doos met zwaar vuurwerk in beslag

KLAZIENAVEEN - De politie heeft donderdagavond bij een 19-jarige Klazienavener een doos met zwaar vuurwerk in beslaggenomen.

Donderdagavond kreeg de politie een melding dat tussen er zwaar vuurwerk was afgestoken aan het Flintenpad in Schoonebeek. We zijn ter plaatse gegaan en hebben onderzoek gedaan naar het afsteken van dit vuurwerk. Na onderzoek bleek dat degene die het zou hebben afgestoken in Klazienaveen woonachtig was. We zijn naar zijn woning gegaan, vertelt de politie.

Het bleek te gaan om een 19-jarige jongen uit Klazienaveen. De politie vorderde het vuurwerk van de jongeman. Het bleek te gaan om een doos nitraten zonder categorisering. Derhalve worden ze aangemerkt als F4 vuurwerk, de zwaarste vorm van nitraten.

We doen verder onderzoek naar de afkomst van dit vuurwerk. De nitraten zijn in beslag genomen en door een speciaal daarvoor ingehuurd bedrijf afgevoerd. De 19-jarige verdachte wordt op een later tijdstip verhoord. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt, aldus de politie in Emmen.

Tiplijn