Man aangehouden voor gewapende overval vorig jaar in Witteveen
112

Man aangehouden voor gewapende overval vorig jaar in Witteveen

WITTEVEEN - De politie heeft dinsdag 25 augustus een 51-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een 58-jarige vrouw in haar woning op de Mr. J.B. Kanweg in Witteveen. Opsporing Verzocht besteedde op dinsdag 19 november 2019 aandacht aan deze zaak.

Het slachtoffer werd op de bewuste woensdagavond 13 februari 2019 overvallen door een onbekende man, die rond 20.30 uur in haar woning was binnengekomen. De vrouw werd vervolgens bedreigd met een geweer. Uiteindelijk nam de verdachte twee geldkistjes (blauw en rood) weg uit de woning.

Opvallende inbraak
De Assenaar wordt er ook van verdacht dat hij op zondag 27 januari heeft ingebroken in dezelfde woning. De man werd toen overlopen door één van de bewoners. Na een korte worsteling wist de verdachte te ontkomen. Hierbij raakte niemand gewond. Opvallend is dat ook bij de inbraak geprobeerd is om de geldkistjes weg te nemen.

Getuigenoproep
De rechtbank Noord-Nederland heeft gisteren de gevangenhouding bevolen voor de duur van dertig dagen. De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer weten of gehoord hebben over deze zaak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem via 0800-7000.

Persbureau Meter
Tiplijn