Trein Hooghalen weg gesleept, herstel werkzaamheden begonnen (video)
112

Trein Hooghalen weg gesleept, herstel werkzaamheden begonnen (video)

HOOGHALEN - De trein die gistermiddag betrokken was bij het ernstige ongeval in Hooghalen is vanmiddag aan het begin van de middag weg gesleept bij de plek van het ongeval in Hooghalen.

Verschillende bedrijven hebben daarna ter plaatse de schade kunnen opmaken en zijn daarna direct begonnen met het verwijderen van de beschadigde onderdelen, een hele klus die zeker het hele weekend zal gaan duren.

werkzaamheden met corona maatregelen.

Samen met aannemer ASSET-rail is ProRail tot maandagmorgen 06:00 bezig om drie bovenleidingportalen, 560 dwarsliggers en 300 meter spoorstaaf te vervangen.

Omdat we op dit moment met coronamaatregelen leven, de 1,5 meter maatregel, maakt dit het werk extra ingewikkeld. Dit betekend dat personeel vaak verdere van elkaar af werkt en er meer personeel ter plaatse moet komen.

Sluiten van onbewaakte overgangen.

Het tragische ongeval heeft plaatsgevonden op een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO), ook wel onbewaakte overweg genoemd. Dit type spoorwegovergang heeft geen spoorbomen of bellen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft ProRail opdracht gegeven om de 159 publiek toegankelijke NABO’s op het reizigersnet - zo snel als mogelijk - op te heffen.

Voordat een onbewaakte overweg kan worden opgeheven moet ProRail een akkoord bereiken met lokale landeigenaren en rechthebbenden. Ook voor de aanpak van deze overweg was ProRail in gesprek om een alternatieve weg aan te leggen, zodat de overweg kon worden afgesloten. Prorail laat weten het verschrikkelijk te vinden dat de afsluiting dan deze overgang te laat is gekomen voor de omgekomen machinist.

Persbureau Meter
Tiplijn