Man (96) hangt tijd lang met auto boven kanaal (video)
112

Man (96) hangt tijd lang met auto boven kanaal (video)

EELDE - Een oudere man heeft gisteravond een avontuur mee gemaakt om niet snel te vergeten.

De man van 96 wou zijn auto keren op een afgelegen weg bij de Witte Molen langs het Noord-Willemskanaal tussen Eelde en Haren, maar kwam met zijn auto boven het kanaal op een metalen balk te hangen.

Op de één of andere manier kwam de melding binnen op De Tip in Tynaarlo, waardoor de brandweer van Vries de melding binnen kreeg en uitrukte. Na enkele minuten bleek echter dat het om een geheel andere locatie te gaan.

De brandweer van Vries spoedde zich naar de nieuwe locatie maar ook dat bleek niet zo makkelijk. Een tunneltje onder de A28 door bleek niet hoog genoeg voor de voertuigen. Dat betekende omdraaien en weer via de andere kant van de snelweg, via een smalle weg van 1,5 meter naar het incident toe.

Ter plaatse bleek de man al uit zijn auto te zijn, en in de ambulance te liggen. Hij raakte niet gewond bij zijn ongeval.

Deze man heeft veel geluk gehad dat zijn auto is blijven hangen op de metalen balken die tegen de wal aan staan van het kanaal, anders was zijn auto het water in gegaan.

Tiplijn