Politie vordert rijbewijs in en schrijft daarna nog zes bekeuringen uit (corona)
112

Politie vordert rijbewijs in en schrijft daarna nog zes bekeuringen uit (corona)

HOOGEVEEN - Een snel ritje in de auto is een groepje gisteren duur komen te staan.

Zij werden door de politie op de A28 aan de kant gezet vanwege de snelheid. De auto werd namelijk geklokt op 155 in het 100 gebied. dat is 55 te hard, dus het rijbewijs van de bestuurder werd ter plaatse ingenomen.

Daarop vroeg de politie of de passagier een rijbewijs had, waarop hij aangaf dat hij die had en weg wilde rijden. Dit wilde de politie toch even nakijken en vroeg de naam van de passagier. Dit bleek een valse naam te zijn en hij had geen rijbewijs of ID-kaart bij zich. Hij bleek de naam van zijn broer op te geven. Dat was bekeuring twee; opgeven van een valse naam.

Intussen bleken er achterin nog twee personen te zitten die geen familie van elkaar waren, dus dit was voor alle vier de personen een bekeuring voor het niet volgen van de coronaregels. Bekeuringen drie tot zes.

Echter bij controle bleken de personen op de achterbank de dag ervoor ook al een bekeuring te hebben gehad voor het niet opvolgen van de coronaregels.

De personen op de achterbank hadden ook geen rijbewijs. De ene persoon heeft er nooit één gehad, het rijbewijs van de andere was ongeldig verklaard en mocht dus ook niet rijden. De politie maakte dus duidelijk dat niemand verder mocht rijden en de auto door iemand anders opgehaald moest worden. De jongens zeiden ook dat de auto door iemand uit Nijmegen zou worden opgehaald.

Ruim een uur later zagen alerte collega’s het zelfde voertuig bij Utrecht rijden. Wie zat er achter het stuur? Je gelooft het niet maar het was de jongeman met het ongeldig verklaarde rijbewijs. Een misdrijf dus. De politie heeft een proces verbaal opgemaakt en de leaseauto achter het hek gezet. Dat wordt dus een dagvaarding.