Getuige zag iemand wegrennen na explosie in Hoogeveen
112

Getuige zag iemand wegrennen na explosie in Hoogeveen

HOOGEVEEN - De politie is op zoek naar getuigen na een explosie en een brand gisteren in een woning aan de Lomanlaan in Hoogeveen.

Door nog onbekende oorzaak vond er een explosie plaats in de woning waarna er brand uit brak. De bewoners moesten door de brandweer eruit worden gehaald. Door de brand konden de bewoners, twee volwassenen en een kind, niet via de normale weg naar buiten. Zij gingen via een ladder aan de voorkant naar buiten.

De recherche is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies aan de Lomanstraat is gebeurd. Nadat bij de bewoner was aangebeld, hoorde deze een ontploffing. Door het raam zag hij een steekvlam, waarna brand uitbrak. Een getuige meldt dat hij kort na de ontploffing een man hard weg zag rennen. Na een zoekslag door agenten, is deze man niet aangetroffen, laat de politie weten.

De forensische opsporing van de politie heeft onderzoek in en rond de woning gedaan en er zijn beelden beschikbaar gesteld. Politie: Deze beelden worden bekeken door de recherche. Verder wordt er buurtonderzoek gedaan. Heeft u nog niet met de politie gesproken en heeft u informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Bel dan met 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Persbureau Meter
Tiplijn