Burgemeester Aa en Hunze legt vier gebiedsverboden op aan misdragers Rolde
112

Burgemeester Aa en Hunze legt vier gebiedsverboden op aan misdragers Rolde

ROLDE - Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze heeft vier gebiedsverboden opgelegd aan personen die zich gisteravond en vannacht in Rolde zich hebben misdragen.

Diverse jongeren hebben zich afgelopen nacht misdragen in en nabij de Hoofdstraat in Rolde. Zo werd er met zwaar vuurwerk gegooid en keerden diverse jongeren zich tegen agenten. Een 17-jarig meisje uit Assen werd aangehouden voor geweld tegen politiemensen. Ze gedroeg zich vervelend en schold agenten uit. Toen een agent haar daarop aansprak werd deze geschopt. Het meisje spuugde even later een agent in het gezicht. Een 18-jarige jongeman uit Smilde werd ingesloten omdat hij agenten meerdere keren beledigde. Hij werd aangesproken omdat hij mogelijk zwaar vuurwerk afstak. De tiener werd daarbij zo vervelend dat hem drie keer verstaan werd gegeven om zich te gedragen. Nadat hij zich opnieuw kwetsend uitliet werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Onacceptabel
Beledigen en belagen van politie is onacceptabel, laat burgemeester Hiemstra weten. De burgemeester heeft in ieder geval voor vanavond en komende nacht aan vier personen gebiedsverboden opgelegd. Hiemstra: Indien nodig volgen meer.

Extra maatregelen
Ook vanavond is er weer een groot feest in Rolde. De organisatie neemt extra maatregelen en er zullen extra agenten in Rolde zijn. Hopelijk gebruikt iedereen het gezonde verstand waardoor feest ook feest blijft, aldus burgemeester Hiemstra.

Tiplijn