Vader met 6 kinderen leven jaren in kelder; Politie doet onderzoek
112

Vader met 6 kinderen leven jaren in kelder; Politie doet onderzoek

RUINERWOLD - De politie is bezig met een groot onderzoek in en rondom een boerderij aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold.

Hier zijn volgens de politie gisteravond een vader met zes kinderen gevonden die jaren lang onder een boerderij, afgesloten van de buitenwereld, hebben geleeft.

De oudste zoon, een man van 25 jaar, verdween gisteren uit de boerderij en meldde zich bij een kroeg in Ruinerwold. Dat meldt een bron aan RTV Drenthe. De man was compleet verward, waarna de politie is gebeld. Ook burgemeester Roger de Groot van De Wolden is toen gewaarschuwd.

Volgens de zoon zouden zij wachten op het einde der tijden. Zij hielden zichzelf in leven door middel van een groentetuin en een geit die in de tuin stond.

De politie heeft de boerderij doorzocht en ontdekte achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder. Daar woonden de vader en de vijf andere kinderen. De vader bleek enkele jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad en lag in bed.

De politie ontdekte een kast met een trap onder naar de kelder. De kinderen zouden geen idee hebben dat er nog andere mensen op de wereld zouden zijn.

Waar de moeder is is nog niet bekend. De politie houd er rekening mee dat zij ligt begraven in de tuin.

Tiplijn