Man opgepakt die masturbeerde voor kinderen
112

Man opgepakt die masturbeerde voor kinderen

DRENTHE - De politie heeft gistermorgen een man aangehouden die verdacht word van potloodventen.

Hij liet de afgelopen weken aan meerdere jonge Drentse meiden ongevraagd zijn geslachtsdeel zien. Bovendien stond hij verschillende keren openlijk te masturberen.

Bij de politie kwamen de afgelopen weken meerdere meldingen over de 24-jarige man. Niks vermoedende kinderen die onderweg waren van school naar huis werden geconfronteerd met een man die zijn geslachtsdeel liet zien en ging masturberen.

Een 17-jarig meisje uit Gieten was lastig gevallen op het fietspad tussen Eexterhalte en Gieten. De man dook verschillende keren tussen de bomen op en haalde het meisje bovendien meermaals in met een grijze auto. Het meisje onthield het kenteken van de auto en meldde deze bij de politie. Die kon via het kenteken de eigenaar van de auto er bij vinden.

Omdat de man op dat moment nog geen strafbaar feit had gepleegd kon de politie nog niks doen. Pas toen de politie meerdere aangiftes binnen kreeg met hetzelfde kenteken, waarbij de man ook nog masturbeerde bij de kinderen, kon de man worden aangehouden.

De 24-jarige man kreeg het bericht dat hij zich moest komen melden op het politiebureau. Als hij dit niet zou doen zou de politie hem komen halen. Hij zit sinds gisterochtend vast en de politie doet onderzoek.

Tiplijn