Vier jongeren ( 15 tot 18 jaar ) aangehouden voor serie straatroven
112

Vier jongeren ( 15 tot 18 jaar ) aangehouden voor serie straatroven

DRENTHE - Vanochtend, dinsdag 11 juni heeft de politie vier jongeren aangehouden. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de straatroven in Haren en Paterswolde.

Het gaat om twee 16-jarige jongens en een 18-jarige jongen, alle drie uit Haren en een 15-jarige jongen uit Glimmen. Het onderzoek is met deze aanhoudingen niet afgerond. Het onderzoek gaat verder en men sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op zaterdagochtend 30 maart werden twee fietsers beroofd en mishandeld op de Rijksstraatweg in Haren, ter hoogte van de kerk. Een paar weken later, op zondagavond 21 april, werd een jongen op de Nieuwe Akkers in Paterswolde ernstig mishandeld en beroofd. Twee dagen later, op dinsdag 23 april, en zaterdag 27 april werden twee mannen slachtoffer van een straatroof op de Westerveen in Haren. Alle slachtoffers raakten gewond.

Op dinsdag 28 mei j.l. werd er aandacht besteed in Opsporing Verzocht aan de straatroven. Er werden onder andere verschillende bewakingsbeelden getoond. In totaal kwamen er 30 tips binnen bij de politie.

Tiplijn