LTO Noord eist actie vanwege vele branden Attero Wijster
112

LTO Noord eist actie vanwege vele branden Attero Wijster

WIJSTER - LTO Noord, dat opkomt voor de rechten van boeren en tuinders in het noorden eist keiharde actie vanwege de vele branden bij afval verwerker Attero in Wijster.

Afgelopen weekend waren er 2 branden bij Attero. De 1e melding van Zaterdag was snel onder controle, maar in de nacht van Zaterdag op Zondag werden in totaal 6 brandweer posten opgeroepen. Deze kwamen met 12 voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. Deze woedde in een grote berg afval.

Boeren worden na elke brand opgeroepen hun vee binnen te houden. na elke brand word het gebied gecontroleerd op de gevaarlijke stof Dioxine. Dit onderzoek duurt enkele dagen en kost de boeren dus geld.

De brand van afgelopen weekend was de 5e grote brand in 6 maanden. Hierbij gingen ondermeer het pand van Noblesse, en een grote opslag van Attero in vlammen op.

Het RIVM doet nu onderzoek naar gevaarlijke stoffen in de lijn Wijster-Westerbork. De uitslagen hiervan zullen over enkele dagen binnen zijn. Tot die tijd vraagt het RIVM vee binnen te laten en geen eten uit de tuin te eten.

Persbureau Meter
Tiplijn