Tractor verliest lading met aardappelen in Smilde (video)
112

Tractor verliest lading met aardappelen in Smilde (video)

SMILDE - Op de N371 ter hoogte van de Witte Wijk in Smilde is vanavond een tractor zijn lading poot aardappelen verloren.

De tractor met platte wagen met pootaardappelen kwam tegen een lantaarnpaal en schaarde waardoor de achterband van de tractor afbrak. De platte wagen kwam scheef te liggen waardoor vele kisten met pootaardappelen op de weg kwamen.

Kort Lontje:
Omstanders en derden die kwamen kijken wat er loos was en een foto namen van dit incident werden mishandeld door de personeel van loonbedrijf J. . Die niet blij waren met de situatie en gevolgen. De Politie zal onderzoek doen na de situatie.

Oorzaak volgens loonbedrijf (update)
De tractor moest een uitwijk actie doen waardoor de combinatie schaarde, er was geen klapband en ook geen schade aan de traktor. Het grote wiel wat zichtbaar was op de foto en film was een reserve wiel wat was meegenomen door de hulptroepen.

Berging en afsluiting N371 De politie en wegbeheerder waren ter plaatse voor onderzoek(voa)en ondersteuning. De weg was een aantal uren afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de Vaartweg.

Tiplijn