Plofkraak op geldautomaat; ontruimingen en enorme ravage (video)
112

Plofkraak op geldautomaat; ontruimingen en enorme ravage (video)

REGIO - De brandweer van Groningen werd vanmorgen rond 04:45 opgeroepen voor een automatisch brandalarm in het winkelcentrum van Lewenborg in Groningen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er echter van brand geen sprake. De brandweer trof een grote ravage aan bij een pinautomaat. Er bleek een plofkraak geweest te zijn.

De brandweer heeft hierop contact met de meldkamer gezocht, die op hun beurt meerdere hulpdiensten ter plaatse liet komen.

De politie begon daarna met het ontruimen van de boven liggende woningen. Deze personen werden opgevangen in een sporthal in de wijk.

De EOD kwam even later ook ter plaatse om te kijken of er nog explosieven achter waren gebleven. Of dit het geval was is nog niet bekend.

De schade in en om het pand is enorm. Autos die op 200 meter afstand stonden hebben kapotte ramen, en een blok verderop vielen de radiatoren en gordijnen van de muur.

De politie weet te melden dat er na de knallen 2 mannen op een scooter zijn gevlucht. Deze personen zijn echter niet meer aangetroffen. De politie verwacht nog de hele dag bezig te zijn met onderzoek. De parkeerplaats van het winkelcentrum is afgesloten, maar de winkels zijn gewoon open.

Rick Jongsma
Tiplijn