Drentse ondernemer stopt met project windmolens na bedreigingen
112

Drentse ondernemer stopt met project windmolens na bedreigingen

NIEUW BUINEN - Het is al maanden hét gesprek van de dag in Nieuw-Buinen en omstreken; Het plaatsen van windmolens.

Bewoners zijn het niet eens met het besluit om de windmolens in hun gebied neer te zetten, en laten dit duidelijk weten.

In Assen is bij één van de personen die zich bezig houd met de windmolens een auto naast een woning in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar de schutting, een schuurtje, en naar de woning zelf. De bewoner ontving net na de brand een smsje dat dit nog maar een waarschuwing was.

Een aantal weken geleden werd Delfzijl opgeschrikt. Het bedrijf van de man was bezig met werkzaamheden rond het station. Hier werden tot 2 keer toe grote stukken asbest gedumpt. Een speciaal bedrijf moest het asbest opruimen en het werk lag enige tijd stil.

Ook nu weer word de ondernemer bedreigd. Hij ontving enkele dreigbrieven en heeft besloten zich terug te trekken uit het project. Een goed idee? of krijgen de daders nu hun zin?

De politie doet al sinds het eerste incident onderzoek naar alle bedreigingen, vernielingen en andere strafbare feiten, maar men heeft nog geen personen in beeld.

U kunt helpen bij het onderzoek, bel met 06-18035154 .U krijgt dan iemand van het onderzoeksteam aan de lijn. Anoniem kan uiteraard ook, bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw informatie ook mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn