Opnieuw chaos op A28 door meerdere ongevallen in korte tijd
112

Opnieuw chaos op A28 door meerdere ongevallen in korte tijd

VRIES - Op de A28 tussen Assen en Vries heeft vanmorgen lange tijd een verkeersinfarct plaats gevonden.

Bij 4 ongevallen waren in totaal 8 autos betrokken. 1 iemand is nagekeken in de ambulance maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig.

Het eerste ongeval gebeurde rond 07:45 ter hoogte van de afslag Vries/Tynaarlo, hierop werd de A28 afgesloten ter hoogte van Assen-Noord.

In de file die daarop volgde botsten nog eens 2 autos op elkaar, ook hier was alleen sprake van blikschade.

Op de andere rijbaan, van Groningen naar Assen knalden ter hoogte van Vries ook 2 autos op elkaar. De oorzaak hiervan was dat bestuurders meer oog hadden voor het ongeval aan de andere kant dan voor hun eigen rijbaan. Hierop ontstond ook kilometers file in de richting van Vries naar Assen.

Binnendoor stond het verkeer ook muur vast. Tussen Assen en Vries stond het verkeer enige tijd stil. Ook hier gebeurde een ongeval ter hoogte van de KFC. hier kwamen 2 autos met elkaar in botsing. Ook hier was alleen sprake van blikschade. De oorzaak lag waarschijnlijk aan het te weinig afstand houden tijdens het file rijden.

Op het hoogtepunt van al deze ongevallen was de A28 afgesloten, waren de wegen binnendoor niet meer begaanbaar door het sluip verkeer, en gebeurden er op elk druk punt een ongeval. Hierdoor was de reistijd 1,5 tot 2 uur langer om in Groningen of Assen te komen.

Rick Jongsma
Tiplijn