Zeer grote brand legt loods van verfproducent in de as Noordelijk Persbureau
112

Zeer grote brand legt loods van verfproducent in de as

SCHOONEBEEK - Een zeer grote brand heeft de brandweer vanmorgen flink bezig gehouden. De brandweer is een groot gedeelte van de middag nog bezig met nablussen.

De melding van de brand kwam tegen 09:30 binnen bij de meldkamer, zij schaalden gelijk op naar middelbrand. Omdat de vlammen al snel uit het pand kwamen schaalde men ook vrij snel op naar grote brand.

Korpsen uit de hele regio kwamen ter plaatse. Een grootwater transport werd uitgelegd voor voldoende bluswater, en enkele meetploegen hebben in de omgeving metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen. Deze zijn zover bekend niet aangetroffen.

Uiteindelijk is er opgeschaald naar een zeer grote brand waardoor korpsen uit Schoonebeek, Emmen, Klazienaveen, Coevorden, Sleen, Hoogeveen, De Wijk, Borger, Assen, Ruinen, Ter-Apel en Beilen werden ingezet voor deze brand.

Na ruim drie uur blussen was de brand onder controle. Alleen de voorkant van het pand stond nog overeind. Op het terrein stonden een aantal containers met gevaarlijke stoffen. Deze zijn niet in gevaar geweest en zijn de hele tijd gekoeld.

Tiplijn