Jongen (17) langer vast in verband met explosie in Schoonoord Noordelijk Persbureau
112

Jongen (17) langer vast in verband met explosie in Schoonoord

SCHOONOORD - Een 17-jarige jongen uit Rotterdam blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris (RC) van de rechtbank in Noord-Nederland vandaag besloten.

Hij wordt, samen met twee vrouwen, verdacht van betrokkenheid bij een explosie afgelopen maand in Schoonoord.

In de nacht van 13 op 14 maart 2024 en in de nacht van 14 op 15 maart 2024 vonden explosies plaats bij een woning aan de Brugstraat. Na de tweede explosie werden drie verdachten aangehouden. Naast de jongen van 17 een 23-jarige vrouw uit Barendrecht en een 23-jarige vrouw uit Amsterdam. De beide vrouwen zijn vandaag door de RC in vrijheid gesteld. Ze blijven wel verdachte.

Onderzoek
Het strafrechtelijk onderzoek naar de explosies in het Drentse dorp is in volle gang. De betrokkenheid van de verdachten wordt onderzocht, evenals het motief. In het onderzoek wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s, onder andere het scenario dat er sprake is van een vergissing. Politie en OM kunnen daarover in dit stadium nog geen definitieve conclusies trekken, omdat het onderzoek een grote mate van zorgvuldigheid vergt en dus tijd kost.

Veiligheid
De politie en de gemeente hebben verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. Er zijn camera’s geplaatst en er vindt er onder meer verscherpt toezicht plaats.

Heeft u informatie?
Heeft u informatie? Weet u mogelijk iets over de explosieven die aan de Brugstraat in Schoonoord zijn afgegaan? Of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Tiplijn