Vrachtwagenchauffeur meer dan uur bekneld en ernstig gewond bij eenzijdig ongeval LDG Fotografie
112

Vrachtwagenchauffeur meer dan uur bekneld en ernstig gewond bij eenzijdig ongeval

MEPPEL - Een vrachtwagenchauffeur is donderdagavondernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Ruinerwoldseweg in Meppel.

De hulpdiensten kregen rond 21.45 uur een melding binnen van een zwaar eenzijdig ongeluk. Een vrachtwagen met trailer was op een T-splitsing rechtdoor gereden waarna de vrachtwagen tegen een boom tot stilstand kwam. De chauffeur zat geruime tijd bekneld in de vrachtwagen en kon na een uur pas worden bevrijdt.

De hulpdiensten rukten massaal uit naar het ongeluk. Naast meerdere brandweerwagens en ambulances kwam er ook een zogeheten mobiel medisch team ter plaatse. De brandweer en ambulance zijn ruim een uur bezig geweest om de chauffeur te bevrijden uit de vrachtwagen. Hij is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De weg was enige tijd volledig afgesloten. Ook het treinverkeer was meer dan een uur stilgelegd omdat er bomen op het spoor dreigden te vallen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Hier doet de politie onderzoek naar.

Tiplijn