Bizar: Brandstichter staat bij eigen autobrand te kijken en wordt aangehouden (Video) Persbureau Meter
112

Bizar: Brandstichter staat bij eigen autobrand te kijken en wordt aangehouden (Video)

COEVORDEN - Een bizarre wending bij een autobrand in Coevorden afgelopen nacht. De man die de auto zou hebben aangestoken, stond bij de brand te kijken en kon tijdens het blussen van de brand worden aangehouden.

De brandweer van Coevorden kreeg de melding van de brand aan het Arsenaal tegen 00:15 uur binnen en kwam met twee voertuigen ter plaatse. Bij aankomst stond het voertuig al volledig in brand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur over sloeg naar aan naastgelegen woning, die op steenworp afstand van de auto staat. Ook kon worden voorkomen dat een tweede auto in vlammen op ging. Wel is deze zwaar beschadigd geraakt.

Al snel bleek dat het voertuig in de brand was gestoken. Er zouden camerabeelden zijn waar de man goed op beeld zou staan. De brandstichter stond echter zelf bij zijn eigen autobrand te kijken maar kon zijn acties niet langer voor zich houden. ,,De persoon meldde zich aan het adres van de aangever waar wij een aangifte aan het opnemen waren. De persoon is aangehouden. Wij doen onderzoek naar het incident'', vertelt de politie Zuid-Oost Drenthe. Tevens werd de man herkent aan de hand van camerabeelden.

De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Tiplijn