Wederom controle N34, wederom veel overtredingen
112

Wederom controle N34, wederom veel overtredingen

EMMEN - De politie heeft Maandag opnieuw een controle gehouden op de N34 bij Emmen.

De politie controleerd daar regelmatig, ook dit keer waren er weer veel overtredingen.

In totaal zijn 27 bestuurders staande gehouden omdat zij met hun telefoon bezig waren tijdens het rijden, zij kregen direct een proces-verbaal. Tijdens het uitschrijven van bekeuringen waren er nog meer mensen die gezien werden met hun mobiel aan de hand, maar die heeft de politie niet staande kunnen houden.

Verder werden er nog bekeuringen uitgeschreven voor het inhalen over een dubbele doorgetrokken streep, het overschrijden van de maximum snelheid en het niet dragen van de autogordel.

Volgens de politie viel het op dat er onder de bekeurde mensen opvallend veel beroepschauffeurs waren.

De laatste maanden zal de politie steeds vaker controleren op de N34. Dit gebeurd niet alleen bij Emmen, maar ook op de rest van de N34. Hier gebeuren vaak ernstige ongelukken, ook vaak met dodelijke afloop, die voorkomen hadden kunnen worden als men zich aan de regels houdt die gelden op een auto-weg. hier mag men maximaal 100 km/u, op plekken met doorgetrokken streep niet inhalen, en mag men niet keren op deze weg. als men wil keren met de auto kunt u doorrijden tot de volgende afrit en vervolgens de oprit weer pakken.

Tiplijn