Urenlange reddingsactie in Assen voor zwaan met vishaak in de hals (video)
112

Urenlange reddingsactie in Assen voor zwaan met vishaak in de hals (video)

ASSEN - in het kanaal langs de Stedewater in Assen, wijk Kloosterveen, heeft vanmiddag bijna de hele middag een reddingsactie plaats gevonden.

Een zwaan had door nog onbekende oorzaak een blinker met weerhaken in zijn hals gekregen en had moeite om zijn hals naar beneden te krijgen om te eten.

In eerste instantie kwam de dierenambulance ter plaatse maar die konden de zwaan niet vangen, de moeder was te beschermend en viel de medewerkers aan als zij in de buurt kwamen.

Omstanders hebben daarna ongeveer een uur geprobeerd de zwaan te vangen maar ook dat lukte niet, waarop de brandweer ter plaatse kwam en met waadpakken probeerde het beestje te vangen.

Na 2 keer helemaal het kanaal afgelopen te zijn kreeg de brandweer het beest te pakken waarna de blinker uit zijn hals werd gehaald door de medewekerkers van de dierenambulance en het beestje terug werd gezet bij de moeder.

In totaal duurde hele operatie meer dan 3 uur en kreeg het veel bekijks van omstanders.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Sandra Kremer
Tiplijn